‘Unieke douche-oplossing die weinig energie verbruikt’

Overnacht u in Hotel Bommeljé in Domburg? Dan is kans aanwezig dat u kunt douchen met de MEED Energeyser. Twee kamers van dit trendy hotel nabij het Zeeuwse strand beschikken namelijk over onze duurzame douches. Het sluit mooi aan bij de wens van eigenaar Peter Bommeljé om zijn hotels steeds duurzamer en all-electric te maken.


Mede-ontwikkelaar Beterbad Xenz bood aan om de Energeysers in Hotel Bommeljé te installeren. Twee badkamers waren namelijk aan een update toe. “Ik had de douche van MEED al eens eerder gezien”, legt Bommeljé uit. “MEED is uniek en verbruikt weinig energie. Het voordeel is ook dat je niet een hele CV-ketelinstallatie nodig hebt. Enkel een koud water-leiding. Dat bood ons bij deze twee badkamers mogelijkheden. De Energeyser verzorgt daar nu het warme water voor de douche en wastafel.”

All-electric

De energiezuinige Energeyser biedt voor Hotel Bommeljé een van de oplossingen om zijn hotel van het gas af te krijgen. Bommeljé: “Het bespaart je een gastoestel voor warm water. Als je als hotel van het gas af wil, loop je tegen verschillende zaken aan. Ten eerste zijn dat de kosten. Daar komt bij dat wanneer je all-electric wil, energiebedrijven aangeven dat ze daar de capaciteit niet voor hebben. Daarom moet je ook zorgen dat je zelf je energie opwekt met zonnepanelen.”

Duurzame uitstraling

Bommeljé heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Hij merkt ook dat gasten de duurzame uitstraling van MEED waarderen. “Een voordeel is verder dat zij direct warm water hebben.”

Terug naar het overzicht

Contact Hoe kunnen wij u helpen?

Heerlijk tot rust komen met een ontspannende douche, wakker worden onder een verfrissende waterstraal of het zweet en vuil afspoelen na een geleverde sportprestatie of geklaarde klus.

Hoe komt het dat deze technologie nog zo weinig wordt toegepast? Warmte365 sprak met Piet Jacobs
Lees de hele referentie
‘Met MEED zijn we in één keer gasloos voor het verwarmen van water’
Lees de hele referentie
Een mooie technologie, waarmee bewoners straks veel energie besparen
Lees de hele referentie
MEED MEED
Bel ons
085 - 064 78 25

Een innovatieve glimlach naar de toekomst

Achter de duurzame douche-oplossingen van MEED zit een coöperatie tussen TNO, HAMETECH en BETERBAD. Samen ontwikkelen we producten met een innovatieve glimlach naar de toekomst van gasvrij bouwen, wonen, douchen en energieneutrale huizen bouwen of renoveren.

MEED Duurzame douche-oplossingen
dropdown download facebook linkedin youtube