‘Een mooie technologie, waarmee bewoners straks veel energie besparen’

In Helmond realiseert mHome dit jaar 52 modulaire, gestapelde woningen. Een deel van deze duurzame en innovatieve huizen wordt voorzien van onze MEED Energeyser. “Dit product spreekt ons zo aan omdat het duurzaam is en we het heel eenvoudig in onze woningen kunnen plaatsen”, vertelt Bernd Hendriksen van mHome. “Het is een mooie technologie, waarmee de bewoners straks veel energie besparen.”


De energiezuinige en gasvrije mHomes gaan onderdeel uitmaken van ‘de wijk van de toekomst’. Stichting Brainport Smart District (BSD) ontwikkelt in Helmond een ‘proeftuin’ voor wonen en werken, waar innovaties op het gebied van participatie, gezondheid, data, mobiliteit, energie en circulariteit worden ontwikkeld en toegepast.

“Onze mHomes bestaan uit nagroeibare materialen en kennen een hoge mate van standaardisatie”, legt Bernd het concept uit. “Daardoor kunnen we ze snel en relatief goedkoop produceren en plaatsen. Dat sluit aan bij onze missie om betaalbare woningen voor iedereen beschikbaar te stellen.”


Verschillende groottes

Ondanks de standaardformaten kan nog flink gevarieerd worden in het uiteindelijke resultaat. “We hebben twee soorten bouwstenen; van 10 bij 3 meter en 7 bij 3 meter”, legt Bernd uit. “Deze kunnen we aan elkaar koppelen en stapelen, waardoor we verschillende groottes kunnen realiseren van 35, 60 en 90 m2. De woningen zijn makkelijk verplaatsbaar en voldoen aan het bouwbesluit voor permanente bouwwerken en BENG. De mHomes passen daarom perfect in Brainport Smart District, waarvoor enkele duurzame en innovatieve partijen geselecteerd zijn.”

Daarmee sluiten de mHomes perfect aan bij de filosofie van MEED. Dat ziet Bernd ook. “De innovatieve gedachte van MEED spreekt ons aan”, legt hij uit. “De klik is er. Ze hebben een prettige combinatie van verduurzamen en het kijken naar het business-aspect. Samen maken we met deze pilot de sprong in het diepe. We gaan het gewoon doen.”

Installatiegemak

De MEED Energeyser spreekt Bernd aan, onder meer vanwege het installatiegemak. “Je kunt het zo plaatsen”, vertelt hij. “Het levert ons ruimte- en tijdswinst op. Voor de MEED-warmtewisselaar moesten we een kleine aanpassing doen in ons concept en MEED moest dat doen in zijn douchbak. Maar onze engineers zijn daar samen goed uitgekomen. Nu kunnen we MEED als een standaard plaatsen in ónze standaard en vergroten we zo de verhuurbaarheid. De bewoners hebben profijt van het comfortabel douchen en een energiebesparing. Zo snijdt het mes aan alle kanten.”

Een deel van de mHomes met de MEED Energeyser wordt straks gebruikt door zorginstelling ORO. “Samen vormen we een mooie driehoek: de gestandaardiseerde mHome, de MEED Energeyser die warm water hergebruikt en ORO als gebruiker”, besluit Bernd.

Terug naar het overzicht

Contact Hoe kunnen wij u helpen?

Heerlijk tot rust komen met een ontspannende douche, wakker worden onder een verfrissende waterstraal of het zweet en vuil afspoelen na een geleverde sportprestatie of geklaarde klus.

Hoe komt het dat deze technologie nog zo weinig wordt toegepast? Warmte365 sprak met Piet Jacobs
Lees de hele referentie
‘Met MEED zijn we in één keer gasloos voor het verwarmen van water’
Lees de hele referentie
De Energeyser maakt snelle renovaties van hotels en vakantieverblijven mogelijk
Lees de hele referentie
MEED MEED
Bel ons
085 - 064 78 25

Een innovatieve glimlach naar de toekomst

Achter de duurzame douche-oplossingen van MEED zit een coöperatie tussen TNO, HAMETECH en BETERBAD. Samen ontwikkelen we producten met een innovatieve glimlach naar de toekomst van gasvrij bouwen, wonen, douchen en energieneutrale huizen bouwen of renoveren.

MEED Duurzame douche-oplossingen
dropdown download facebook linkedin youtube