‘Ik raad de MEED Energeyser nu al aan bij mijn klanten’

Met Seinen projectontwikkeling en sinds 2017 Seinenergie verzorgt Jan Nieuwveld al dertig jaar adviezen voor gemeenten, particulieren bouwbedrijven, projectontwikkelaars, woningcorporaties en VvE’s op het gebied van comfort, duurzaamheid en energie in woningbouw. De ingenieur zag zo’n potentie in de MEED Energeyser, dat hij de douche-innovatie thuis in Drachten liet installeren.

Het belletje van TNO kon niet op een beter moment komen. Nieuwveld was net begonnen aan de renovatie van zijn eigen badkamer, toen hij de telefoon opnam. Geïnteresseerd luisterde hij naar de plannen die TNO, BeterBad en Hametech hadden met hun MEED Energeyser. “Ik raakte zo enthousiast dat ik voorstelde om mijn eigen badkamer als pilot-project in te zetten. Een opwelling, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad.”

Succesvolle innovatie

Zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen; in zijn carrière als duurzaamheidsadviseur zag Nieuwveld al heel wat succesvolle innovaties voorbijkomen. “Ik durf op basis van mijn eigen ervaringen te stellen dat de MEED Energeyser in dat rijtje thuis gaat horen.” Om die bewering kracht bij te zetten, neemt hij ons mee in zijn thuissituatie van voor zijn badkamerrenovatie.

“Mijn warmtepomp was daarin verantwoordelijk voor de levering van warm water in mijn badkamer. Dat betekende zo’n 30 seconden wachten op warm water na het openen van de kraan. En hooguit 30 minuten warm water om te douchen. Kwam ik voor een gezin met twee pubers toch 15 minuten douchetijd tekort… Om het systeem weer opwarmingtijd te gunnen, kon er een iemand pas een uur later douchen dan de rest.”

Warmtepomp buitenspel

De komst van de MEED Energeyser zette de warmtepomp in de badkamer buitenspel, met dank aan de close-in boiler. “Nu heb ik direct en onbeperkt warm water en met negen liter water per minuut een krachtigere straal. Het lijkt wel een stortdouche! Qua comfort zijn we er ten opzichte van een conventionele douche echt op vooruit gegaan. En omdat ik mijn warmtepomp slechts nog laat fungeren voor mijn cv, bespaar ik flink op energiekosten.”

Lasten die ook verlaagd worden door de gepatenteerde warmtewisselaar in de MEED Energeyser. “Dit staaltje techniek haalt de energie uit het afvalwater en warmt het koude aanvoerwater alvast op. Ook dat zorgt voor substantiële energiebesparing.” De combinatie van meer comfort en minder energieverbruik zorgt voor hoge verwachtingen. “Woningen, hotels, vakantieparken en sportcomplexen. Voor iedereen is deze innovatie interessant.”

Verbeterpuntjes verwerkt

Zelf leverde Nieuwveld zijn input ook aan TNO, BeterBad en Hametech om hun prototype nóg beter te maken. “Dat ging om kleine verbeterpuntjes. Het doucheputje een tikkeltje groter, de pomp geluiddempend, het dak iets aanpassen en de douchekop naar het midden van de glasplaat.” Zijn tips werden verwerkt in de MEED Energeyser, die Nieuwveld inmiddels ook bij zijn klanten van Seinenergie aanraadt. “Dat geeft meteen aan hoe hoog ik deze innovatie heb zitten.”

Terug naar het overzicht

Contact Hoe kunnen wij u helpen?

Heerlijk tot rust komen met een ontspannende douche, wakker worden onder een verfrissende waterstraal of het zweet en vuil afspoelen na een geleverde sportprestatie of geklaarde klus.

Hoe komt het dat deze technologie nog zo weinig wordt toegepast? Warmte365 sprak met Piet Jacobs
Lees de hele referentie
‘Met MEED zijn we in één keer gasloos voor het verwarmen van water’
Lees de hele referentie
Een mooie technologie, waarmee bewoners straks veel energie besparen
Lees de hele referentie
MEED MEED
Bel ons
085 - 064 78 25

Een innovatieve glimlach naar de toekomst

Achter de duurzame douche-oplossingen van MEED zit een coöperatie tussen TNO, HAMETECH en BETERBAD. Samen ontwikkelen we producten met een innovatieve glimlach naar de toekomst van gasvrij bouwen, wonen, douchen en energieneutrale huizen bouwen of renoveren.

MEED Duurzame douche-oplossingen
dropdown download facebook linkedin youtube