‘De Energeyser maak snelle renovaties van hotels en vakantieverblijven mogelijk’

Met zijn bedrijven C-Lant en HOSpeed richt Marc de Looze zich op de projectinrichting van vakantieparken en hotels. In zijn zoektocht naar eco-vriendelijk en gasloos douchen kwam hij met zijn ondernemingen uit bij de MEED Energeyser. Een douche-innovatie, waarvoor hij inmiddels een warm pleidooi hield binnen meerdere renovatie- en nieuwbouwprojecten van hotels en vakantieverblijven.


“Als wij via de achterdeur de vakantiewoning of het hotel verlaten, kan de gast er via de voordeur meteen in.” Als De Looze de dienstverlening van zijn bedrijven samenvat, komt hij tot deze duiding. “We richting vakantieverblijven en hotels van a tot z in. Meubels, tafels, lampen, vloeren, wanden, raamdecoratie, keuken, badkamer en zelfs de tuin. Van tekening tot oplevering leveren we het complete plaatje.” Die totale ontzorging maakt zowel C-Lant als HOSpeed een aantrekkelijke partij in de leisure- en hotelbranche.

Voor hotelketens en recreatieparkexploitanten

Met HOSpeed staat De Looze in de hotelbranche in direct contact met hotelketens of hoteleigenaren. In de leisure-branche werkt hij met C-Lant samen met meerdere partijen. Dan zit De Looze aan tafel met exploitanten van toonaangevende vakantieparken, maar ook met projectontwikkelaars van hun recreatieparken en de particuliere verhuurders van hun vakantiewoningen. “De ene exploitant verkoopt alle recreatiewoningen op het park en mag deze vervolgens van de eigenaren weer verhuren. De andere exploitant houdt alle huizen in beheer.”

De Looze heeft dus nogal wat partijen te overtuigen van de meerwaarde van C-Lant en HOSpeed. “Met de MEED Energeyser heb ik daarvoor een extra troef in handen. Zowel bij renovatie- als nieuwbouwprojecten. Het is dé innovatie waarop ik zat te wachten: een milieuvriendelijke en gasloze douche, die meer comfort biedt dan een conventionele douche, omdat er onbeperkt en meteen warm water uit de douchekop stroomt. En ook nog eens een douche met een prachtig design. Daarmee voldoet de MEED Energeyser aan het complete plaatje van de gastbeleving anno nu.”

Keuze qua gastbeleving

De gastbeleving kan door de MEED Energeyser naar keuze versterkt worden. “De MEED Energeyser is altijd beschikbaar in twee varianten. De consoledouche-unit bestaat uit een douchevloer, achterwanden, douchecabine, plafond, thermostaatkraan en glijstangset. En met de frame-variant kan de douche geheel naar smaak worden ingericht. Zo kan ik voor vakantieverblijven en hotels een doelgerichte keuze aanbieden.” Al zal De Looze bij renovatieprojecten altijd de consolevariant adviseren.

“Dan draait het om snelheid en installatiegemak en beide biedt de MEED Energeyser als consoledouche. Omdat de installatie van zo’n unit veel tegelwerk scheelt ten opzichte van de framedouche.” Beide varianten voelen voor installateurs echter als plug and play. “Dankzij de ingebouwde warmtewisselaar is er alleen een koud watertoevoer nodig. Dat bespaart aanzienlijke kosten op de aanleg van warmwaterleidingen. Zelfs naar de wastafel hoeven deze niet meer te worden aangelegd. De MEED Energeyser is namelijk met een eenvoudige bypass te koppelen aan de wastafel.”

Efficiënte inrichting

Hotelkamers kunnen zo dankzij de MEED Energeyser volledig gasloos functioneren. “En door in keukens een kleine boiler te plaatsen, kan dat met vakantieverblijven ook.” Het zijn bijkomende voordelen die de MEED Energeyser biedt. En daar zijn er volgens De Looze meer van. “Deze douche-innovatie reinigt zichzelf nadat de douche uitgaat. Dat zorgt voor gegarandeerde veiligheid, omdat legionella nooit een kans krijgt.” Ook interessant voor de opdrachtgevers van C-Lant en HOSpeed: vakantieverblijven en hotelkamers kunnen met een MEED Energeyser veel efficiënter ingericht worden.

“Aan het Grevelingenstrand hebben we een van de eerste gasloze recreatieparken van Nederland ingericht. Hier zijn tiny houses geplaatst met een doucheoplossing, waarbij zonneboilers met een voorraadvat van ca. 300 liter water zijn weggewerkt.

Dankzij de warmtewisselaartechniek van de MEED Energeyser volstaat een kleine boiler, die ook nog eens in het douchesysteem is ingebouwd. Dat bespaart een hele partij ruimte.” Een van de belangrijkste pluspunten van de MEED Energeyser heeft De Looze dan nog niet eens benoemd.

Verlaagde energiekosten

“De energiekosten per hotelkamer en vakantieverblijf gaan sterk omlaag. Dat vergroot de marges op de vakantiewoning- en hotelkamerprijzen. Al met al is de MEED Energeyser zo voor de hotel- en leisurebranche een echte succesformule.”

Terug naar het overzicht

Contact Hoe kunnen wij u helpen?

Heerlijk tot rust komen met een ontspannende douche, wakker worden onder een verfrissende waterstraal of het zweet en vuil afspoelen na een geleverde sportprestatie of geklaarde klus.

Hoe komt het dat deze technologie nog zo weinig wordt toegepast? Warmte365 sprak met Piet Jacobs
Lees de hele referentie
‘Met MEED zijn we in één keer gasloos voor het verwarmen van water’
Lees de hele referentie
Een mooie technologie, waarmee bewoners straks veel energie besparen
Lees de hele referentie
MEED MEED
Bel ons
085 - 064 78 25

Een innovatieve glimlach naar de toekomst

Achter de duurzame douche-oplossingen van MEED zit een coöperatie tussen TNO, HAMETECH en BETERBAD. Samen ontwikkelen we producten met een innovatieve glimlach naar de toekomst van gasvrij bouwen, wonen, douchen en energieneutrale huizen bouwen of renoveren.

MEED Duurzame douche-oplossingen
dropdown download facebook linkedin youtube