‘Dankzij de Energeyser kan ik als projectontwikkelaar voordeliger investeren’

Met zijn vastgoedonderneming Trigono Capital richt Jan van Wulfften Palthe zich op binnenstedelijke ontwikkeling in Den Haag en omgeving. Het nieuwste project waar hij aan werkt, is de transformatie van een kantoorpand in Zoetermeer tot een zorgcomplex met 25 appartementen. Een nieuwbouwplan waar de MEED Energeyser in zijn ogen de ideale douche-oplossing voor vormt.


Duurzaam douchen, Van Wulfften Palthe is er een groot voorstander van. Niet voor niets liet hij thuis in Den Haag al een Upfall-shower installeren. “Die douche reinigt en ververst het water dat normaal gesproken door het doucheputje stroomt en pompt dat steeds opnieuw rond. Een besparing van 80% op water en gasverbruik. Maar nu de overheid gasloos nieuwbouwen verplicht, zocht ik voor het zorgcomplex een doucheoplossing die dat mogelijk maakt.”

Meteen geïnteresseerd 

Van Wulfften Palthe zocht contact met BeterBad, participant binnen het Upfall-showerproject. “Ik was benieuwd of ze ook een innovatie ontwikkelden, die gasloos douchen mogelijk maakt. In samenwerking met TNO en Hametech waren ze dat onder de vlag van het nieuwe bedrijf MEED. De testen met hun Energeyser waren vergevorderd en veelbelovend. Toen ze me ook nog vertelden over de vele extra voordelen die ik als projectontwikkelaar zou ervaren, was ik meteen geïnteresseerd.”

Dat zijn investering in de zorgcomplextransformatie voordeliger zou worden, sprong als eerst in het oog. “Dankzij de ingebouwde boiler en warmtewisselaar, zorgt de MEED Energeyser ervoor deze douche-innovatie zichzelf kan verwarmen met alleen een koud watertoevoer. Dat scheelt nogal wat dure meters aan leidingwerk en installatietijd: zo’n beetje de helft! Dat maakt de MEED Energeyser voor iedere projectontwikkelaar een lucratieve optie.”

Legionella buitenspel

Nog een voordeel wat hem aanspreekt, is het veiligheidsaspect dat de MEED Energeyser waarborgt. “Legionella ontstaat alleen in water met een temperaratuur tussen de 20 en 50 graden. Maar het water dat met een MEED Energeyser in leidingen terecht komt, is altijd kouder. Dat zet de bacterie volledig buitenspel.” Zoals ook energieverspilling voorkomen wordt. “Net als bij de Upfall-shower circuleert het water bij deze innovatie, maar nu warmt het gebruikte water het koude water op.”

Met dank aan de ingebouwde boiler en warmtewisselaar bespaart Van Wulfften Palthe straks aanzienlijk op energiekosten in zijn zorgcomplex. “Met de MEED Energeyser is het verbruik van warm water in onze appartementen straks 2,5 keer zuiniger dan met een vergelijkbare traditionele douche. Daarmee besparen ook de bewoners op hun energie en warme tapwater. Hun energierekening daalt daardoor substantieel.”

Lagere EPC-waarden

Ook draagt de MEED Energeyser 0,05 tot 0,1 bij aan de EPC-waarden. “Nog een reden voor mij als projectontwikkelaar om voor deze douche-innovatie te kiezen. Zoals dat ook geldt voor het aangename feit dat er meteen warm water uit de douchekop stroomt. Want ik wil de bewoners graag milieuvriendelijk laten douchen. Maar dan alleen met het comfort dat ze gewend zijn. Die unieke combinatie kan ik met de MEED Energeyser realiseren.”

Terug naar het overzicht

Contact Hoe kunnen wij u helpen?

Heerlijk tot rust komen met een ontspannende douche, wakker worden onder een verfrissende waterstraal of het zweet en vuil afspoelen na een geleverde sportprestatie of geklaarde klus.

Hoe komt het dat deze technologie nog zo weinig wordt toegepast? Warmte365 sprak met Piet Jacobs
Lees de hele referentie
‘Met MEED zijn we in één keer gasloos voor het verwarmen van water’
Lees de hele referentie
Een mooie technologie, waarmee bewoners straks veel energie besparen
Lees de hele referentie
MEED MEED
Bel ons
085 - 064 78 25

Een innovatieve glimlach naar de toekomst

Achter de duurzame douche-oplossingen van MEED zit een coöperatie tussen TNO, HAMETECH en BETERBAD. Samen ontwikkelen we producten met een innovatieve glimlach naar de toekomst van gasvrij bouwen, wonen, douchen en energieneutrale huizen bouwen of renoveren.

MEED Duurzame douche-oplossingen
dropdown download facebook linkedin youtube