Zo bespaart de combi MEED/Quooker u ruimte én energie

Een warmtepomp wordt vaak gezien als dé duurzame oplossing voor verwarming en warm water in gebouwen. Maar wist u dat de combinatie MEED Energeyser en Quooker zorgt voor extra ruimte- én energiebesparing? Met deze matched solution kiest u als ondernemer voor een decentrale tapwaterbereiding, die op een voordelige en duurzame manier zorgt voor warm water in de hele woning.


Met de volledig elektrische Energeyser als tapwaterbereider in de badkamer bereikt u als ondernemer een afgifterendement van 1 in de BENG-software. Dit houdt in dat warmwaterbereiding met leidingverlies volledig tot het verleden behoort. De reden is dat slechts een kort leidingnetwerk nodig is en de douche de warmte uit het gebruikte badkamerwater opnieuw gebruikt om aanvoerwater voor te verwarmen. “Om ook in de keuken warm water te krijgen én een afgifterendement van 1 te behalen, adviseren wij de Quooker Combi met warm water-functie”, vertelt Sikko Luinge van MEED.

Quooker voorkomt waterverspilling

Quooker staat bij sommigen misschien bekend als een veredelde waterkoker, waar je snel en eenvoudig een bak thee mee zet. Maar het is veel méér dan dat. Naast koud, warm en 100°C kokend water geeft de kraan ook optioneel gekoeld en bruisend water. Met het geïntegreerde voorraadvat van 7 liter kokend water is de Quooker in staat om 27 liter water van 40°C direct te leveren.

“De kraan voorkomt daardoor veel waterverspilling”, legt Sjaak Smit van Quooker uit. “Een gemiddeld huishouden verspilt jaarlijks 7.000 liter water alleen al voor het opwarmen van water. Met de Quooker heb je geen leidingverlies en direct kokend en warm water. Ook qua kosten ben je zo voordelig uit; het energieverbruik in stand by is 10 watt. Het kost slechts 5 cent per etmaal om voortdurend over kokend water te beschikken.”

Decentrale tapwaterbereiding

De decentrale combinatie MEED/Quooker vergroot het comfort en verkleint het voor warm water benodigde boilervat aanzienlijk. Een gemiddeld huishouden van 4 personen heeft een grote en dure boiler van 200 liter nodig om zijn woning van warm water te voorzien.

“De wens om die grootte te beperken, is absoluut aanwezig”, vertelt Smit. “De Quooker kan die inhoud, afhankelijk van de situatie, met 12 tot 20 liter verminderen. En met de MEED Energeyser erbij wordt de grootte nóg veel minder. Daarnaast bleek uit onderzoek dat meer dan 50 procent van energiebehoefte opgaat aan warm tapwater. MEED en Quooker vragen weinig energie, waardoor de besparing in ruimte én geld groot is. Helemaal nu de energielasten flink stijgen.”

Neem vrijblijvend contact op

Bent u ondernemer en wilt u meer weten over het toepassen van de combinatie MEED/Quooker in uw woningbouw- of renovatieproject? Neem vrijblijvend contact op met Sikko Luinge van MEED (06-53637034, s.luinge@meed-solutions.nl) of Sjaak Smit van Quooker (06-13269190, s.smit@quooker.nl).

Terug naar het overzicht
Bel ons
085 - 064 78 25

Een innovatieve glimlach naar de toekomst

Achter de duurzame douche-oplossingen van MEED zit een coöperatie tussen TNO, HAMETECH en BETERBAD. Samen ontwikkelen we producten met een innovatieve glimlach naar de toekomst van gasvrij bouwen, wonen, douchen en energieneutrale huizen bouwen of renoveren.

MEED Duurzame douche-oplossingen
dropdown download facebook linkedin youtube