Whitepaper TNO over oplossingen voor ‘energiearmoede’ in Nederland

Naast technische innovatie spelen ook ‘energiearmoede’ en het draagvlak in de samenleving een belangrijke rol in energietransitie. TNO, mede-ontwikkelaar van de MEED Energeyser, doet hier onderzoek naar. “Naar schatting verkeren maar liefst drie kwart miljoen huishoudens in energiearmoede”, schrijft de organisatie op zijn website. “Ze kunnen de rekening niet betalen of moeten allerlei dingen laten om die te voldoen.”


Dat is in eerste instantie natuurlijk een groot en vervelend probleem voor deze gezinnen. Maar daarnaast remt het ook de motivatie en mogelijkheden om te investeren in duurzame oplossingen voor hun woning. TNO komt met aanbevelingen om energiearmoede tegen te gaan. “Voor gemeenten organiseren we bijeenkomsten om mensen met lage inkomens te helpen hun energierekening omlaag te krijgen”, zo is te lezen op de website van TNO. “We dragen kennis en nieuwe inzichten aan om gerichte maatregelen te treffen voor deze kwetsbare groepen.”

Energiearmoede-expert Koen Straver van TNO schreef met partners een white paper over de energiearmoedeproblematiek. Daarin komen onder andere drie innovatieve maatregelen naar voren om tot een effectief beleid voor een rechtvaardige energietransitie te komen.

Terug naar het overzicht
Bel ons
085 - 064 78 25

Een innovatieve glimlach naar de toekomst

Achter de duurzame douche-oplossingen van MEED zit een coöperatie tussen TNO, HAMETECH en BETERBAD. Samen ontwikkelen we producten met een innovatieve glimlach naar de toekomst van gasvrij bouwen, wonen, douchen en energieneutrale huizen bouwen of renoveren.

MEED Duurzame douche-oplossingen
dropdown download facebook linkedin youtube