Verbruik van hernieuwbare energie laat mooie groei zien

De energietransitie in Nederland is volop gaande. Dat blijkt ook uit het feit dat het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in 2019 met 16 procent is gegroeid naar 181 petajoule (PJ), vergeleken met een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op haar website.


“Deze toename werd voor ruim de helft veroorzaakt door een groter verbruik van biomassa, vooral door het meestoken daarvan in energiecentrales en in de vorm van biodiesel en -benzine”, schrijft het CBS. “Daarnaast is ook het verbruik van zonnestroom sterk toegenomen.”

Verder meldt het CBS dat het verbruik van hernieuwbare energie 8,6 procent bedroeg van het finale energieverbruik. Dat was in 2019, net als een jaar eerder, ongeveer 2100 PJ. 

MEED Energeyser

Onze gasloze doucheoplossing MEED Energeyser levert een mooie bijdrage aan de ontwikkelingen in hernieuwbare energie. Bent u ondernemer en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Wij komen graag in contact!

Terug naar het overzicht
Bel ons
085 - 064 78 25

Een innovatieve glimlach naar de toekomst

Achter de duurzame douche-oplossingen van MEED zit een coöperatie tussen TNO, HAMETECH en BETERBAD. Samen ontwikkelen we producten met een innovatieve glimlach naar de toekomst van gasvrij bouwen, wonen, douchen en energieneutrale huizen bouwen of renoveren.

MEED Duurzame douche-oplossingen
dropdown download facebook linkedin youtube