Studenten TU Delft gebruiken MEED voor mondiale duurzaamheidswedstrijd

Bijzonder nieuws! MEED stelt zijn warmteterugwin-douche beschikbaar aan een groep studenten van TU Delft. Zij doen namelijk mee aan een mondiale wedstrijd, waarvoor ze een zo duurzaam mogelijke woning ontwerpen. Hun uiteindelijke streven? De Nederlandse huizenmarkt veranderen door oude portiekwoningen te transformeren tot modulaire en betaalbare woningen.


Foto: SUM

De groep van 65 studenten uit ruim 20 verschillende landen is actief onder de naam Symbiotic Urban Movement (SUM). Zij doen mee aan de Solar Decathlon Competition, dat in 2022 plaatsvindt in het Duitse Wuppertal. Het is een studentencompetitie op universitair niveau voor duurzame, verantwoorde en energiezuinige architectuur en techniek. Denk daarbij aan het ontwerp, de bouw en het beheer van individuele energie- en hulpbronefficiënte huizen op zonne-energie.

Platform voor duurzame herontwikkeling

SUM geeft aan veel méér te willen zijn dan enkel een 'winnende' wedstrijdinzending. “We streven ernaar om een platform te worden voor duurzame herontwikkeling van naoorlogse wijken”, schrijft de groep in haar plan. “Dit doen we door toevoeging en renovatie als manier te gebruiken om een gemeenschap en zijn gewoonten te stimuleren.”

Er zijn 847.000 portiekwoningen in Nederland, rekent de groep voor. “Dat komt neer op 11% van de totale woningvoorraad. Door dit gebouwtype aan te pakken, hebben we de mogelijkheid om een systeem te creëren dat in heel Nederland en zelfs Europa kan worden geïmplementeerd. Zo maken we de wereld met ieder aangepast huis duurzamer en meer symbiotisch.” 

Voor de wedstrijd bouwt SUM een interactief prototype. “Dit is een volledig functionerende uitsnede van het gebouw, die onze visie en ontwerp laat zien”, zo is te lezen in hun plan.

Blijk van waardering

SUM gebruikt de MEED Energeyser in combinatie met een externe warmtepomp. Salesmanager Sikko Luinge van MEED is erg blij dat de groep onze duurzame douche-oplossing uitkoos voor zijn ontwerp. “Het geeft maar aan dat we goed bezig zijn en dat de markt MEED ziet als meerwaarde voor warmteterugwinning. Breman Academy adviseerde MEED aan de groep studenten. Dat zien wij als een mooie blijk van waardering.”

Terug naar het overzicht
Bel ons
085 - 064 78 25

Een innovatieve glimlach naar de toekomst

Achter de duurzame douche-oplossingen van MEED zit een coöperatie tussen TNO, HAMETECH en BETERBAD. Samen ontwikkelen we producten met een innovatieve glimlach naar de toekomst van gasvrij bouwen, wonen, douchen en energieneutrale huizen bouwen of renoveren.

MEED Duurzame douche-oplossingen
dropdown download facebook linkedin youtube