MEED als warmtapwaterbereider opgenomen in BCRG-register

Mooi nieuws over de MEED Energeyser! Onze duurzame douche-oplossing is als warmtapwaterbereider opgenomen in het register van Bureau CRG. Dat houdt in dat de gelijkwaardigheidsverklaring van ons product mee kan worden genomen in de wettelijk verplichte BENG-berekening en in energiebesparingsadviezen.


Bureau CRG controleert en publiceert gelijkwaardigheids- en kwaliteitsverklaringen van producten en systemen die in de bouw- en installatiesector worden toegepast. “We zijn erg blij met de positieve feedback die we van dit bureau kregen”, vertelt Sikko Luinge van MEED. “Dat is voor ons van essentieel belang. Het is namelijk een officiële bevestiging van wat wij al wisten: de MEED Energeyser levert een nadrukkelijke bijdrage aan energiebesparing en CO2-reductie."

BENG-eisen

De door BCRG getoetste gelijkwaardigheidsverklaringen van producten liggen ten grondslag aan de energieprestatieberekeningen die softwareprogramma’s als Uniec, Vabi en BouwConnect hanteren. “Nieuw te bouwen woningen of andere gebouwen moeten voldoen aan de BENG-eisen”, legt Luinge uit. “Voor ondernemers die betrokken zijn bij de bouw is het noodzakelijk om toestellen te kiezen die zijn opgenomen in het BCRG-register. Zodat deze ook ‘op papier’ een bijdrage leveren aan de energiebesparing en CO2-reductie van een huis."

MEED Energeyser Luxury

Op dit moment zijn onze gepatenteerde warmtewisselaar zonder boiler én de MEED Energeyser Superior opgenomen in het BCRG-register. Laatstgenoemde is onze meest gekozen oplossing, die beschikt over een kleine 10 liter-boiler en een vermogen van 6 kilowatt. Luinge: “Maar we zijn ook bezig om onze Energeyser Luxury (met een 45 liter-boiler en een vermogen van 2,6 kilowatt) in die BCRG-database te krijgen. Het voordeel van deze versie is dat je een lagere aansluitwaarde hebt. De doucheduur is dan wel korter, waar die bij de Superior onbeperkt is.”

Afgifterendement van 1

Het voordeel van de MEED Energeyser als warmtapwaterbereider in de badkamer is dat deze een afgifterendement van 1 heeft in de BENG-software. Dat komt doordat slechts een kort leidingnetwerk nodig is, wat de warmteverliezen beperkt. Verder gebruikt de Energeyser de warmte uit het gebruikte badkamerwater opnieuw om aanvoerwater voor te verwarmen. Zoekt u ook een warmtapwaterbereider voor de keuken? Ook hiervoor kunt u de MEED Energeyser uitstekend gebruiken. Om ook daar een BENG-afgifterendement van 1 te behalen, adviseren wij een externe close in-boiler zoals de Quooker.

Meer weten over de MEED Energesyer?

Bent u projectontwikkelaar, hotel- of leisureparkeigenaar, installateur of op een andere manier betrokken bij de bouw van woningen? En wilt u meer weten over de MEED Energeyser? We komen graag met u in contact om te sparren over de mogelijkheden. Neem contact op met Sikko Luinge via s.luinge@meed-solutions.com of 06 - 53 63 70 34.

Terug naar het overzicht
Bel ons
085 - 064 78 25

Een innovatieve glimlach naar de toekomst

Achter de duurzame douche-oplossingen van MEED zit een coöperatie tussen TNO, HAMETECH en BETERBAD. Samen ontwikkelen we producten met een innovatieve glimlach naar de toekomst van gasvrij bouwen, wonen, douchen en energieneutrale huizen bouwen of renoveren.

MEED Duurzame douche-oplossingen
dropdown download facebook linkedin youtube