Investeren in energie levert veel nieuwe banen op

Goed nieuws op het gebied van de energietransitie. Investeringen in hernieuwbare energie en energiebesparing hebben in het afgelopen decennium tienduizenden nieuwe voltijdbanen opgeleverd. In 2018 waren dat er 57.000. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


In 2014 ging het nog om een aantal van 43 duizend. “Investeringen in hernieuwbare energie en energiebesparing resulteren in relatief veel banen omdat het vaak gaat om arbeidsintensief werk, zoals het isoleren van woningen en het plaatsen van zonnepanelen”, aldus het CBS op haar website. “Ook de werkgelegenheid in elektrisch vervoer is sterk gegroeid. In 2008 waren er 400 voltijdbanen in elektrisch vervoer, in 2018 waren dit er 4200.”

Investeringen in hernieuwbare energie

Verder schrijft het CBS dat de investeringen in hernieuwbare energie zijn gestegen van 1,7 miljard euro in 2008 naar 4 miljard euro in 2018. “Vooral de investeringen in zonne-energie zijn toegenomen. Ook de investeringen in windenergie zijn gegroeid, maar variëren sterk per jaar. Dit komt door de aanleg van grote windparken op zee, waardoor er investeringspieken ontstaan. Naast de investeringen in hernieuwbare energie zijn ook de investeringen in energiebesparing, zoals het isoleren van woningen, gestegen: van 2,4 miljard euro in 2008 naar 4,1 miljard euro in 2018.”

Ook de MEED Energeyser vormt een waardevolle investering in hernieuwbare energie. Lees hier waarom!

Terug naar het overzicht
Bel ons
085 - 064 78 25

Een innovatieve glimlach naar de toekomst

Achter de duurzame douche-oplossingen van MEED zit een coöperatie tussen TNO, HAMETECH en BETERBAD. Samen ontwikkelen we producten met een innovatieve glimlach naar de toekomst van gasvrij bouwen, wonen, douchen en energieneutrale huizen bouwen of renoveren.

MEED Duurzame douche-oplossingen
dropdown download facebook linkedin youtube