Bewoners van aardgasvrije woningen in Garijp zijn spekkoper

Woningen die zo zuinig zijn dat de eigenaren praktisch niks meer hoeven te betalen voor energie? Het kan! Dat bewijst het Friese dorp Garijp, waarvan de inwoners in 2019 van het gas afgingen. Zij verdienen hun investeringen in duurzame oplossingen in 12 tot 13 jaar terug, zo meldt RTL Nieuws.


Nederland telt tientallen proeftuinen waar woonwijken volledig van het gas af gaan. Ook Garijp behoort daartoe. Met hulp van zonnepanelen, warmtepompen, stroom en warmte-terugwin-installaties hebben de inwoners hun doelstellingen behaald. De gemiddelde investering lag rond de 27.000 euro per woning. De landelijke en lokale overheid sprongen bij met subsidies: gemiddeld 12.000 tot 13.000 euro.

Ook de MEED Energeyser past perfect in het plaatje van aardgasvrije wijken. Onze duurzame douche-oplossing is makkelijk te installeren, efficiƫnt in te richten en zuinig in gebruik. Lees er meer over op onze site!

Terug naar het overzicht
Bel ons
085 - 064 78 25

Een innovatieve glimlach naar de toekomst

Achter de duurzame douche-oplossingen van MEED zit een coƶperatie tussen TNO, HAMETECH en BETERBAD. Samen ontwikkelen we producten met een innovatieve glimlach naar de toekomst van gasvrij bouwen, wonen, douchen en energieneutrale huizen bouwen of renoveren.

MEED Duurzame douche-oplossingen
dropdown download facebook linkedin youtube